• יו"ר: פרופ' דרור דיקר
  • מזכירת החברה: ד"ר גבי ליברמן
  • גזברית: ד"ר בתיה קורנבוים
  • חבר ועד: פרופ' חיים כהן
  • עורך האתר: פרופ' פסח סגל
  • מזכירה: גב' חגית יוחננוף
חדשות

דו"ח הלמ"ס: עלייה בערך הקלורי לנפש ממזונות בישראל

הערך הקלורי לנפש של המזון שעמד לרשות האוכלוסיה בשנת 2017: 3,827 קילו-קלוריות

כ-30% קילו קלוריות מלחם ודגנים (צילום: אילוסטרציה)

הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה פרסמה בסוף השבוע (ה') נתונים שונים בהקשר לצריכת המזון בישראל ב-2017.

מהדו"ח עולה כי הערך הקלורי לנפש של המזון שעמד לרשות האוכלוסיה – כלומר הוצע בחנויות ובשווקים – עמד ב-2017 על 3,827 קילו-קלוריות לעומת 2,610 בשנת 1950. מתוך זה עמדו לרשות כל נפש בישראל, בממוצע כ-30% קילו-קלוריות מלחם ודגנים, 20% - שמנים ושומנים, 12% - סוכר, ממתקים ודבש ו-11% מירקות, מפירות ומתפוחי אדמה.

לרשות כל נפש בישראל עמדו בממוצע כמויות מזון אלה: 152 ק"ג פירות, 154 ק"ג ירקות כולל גידולי מקשה (דלועיים כמו מלפפון ודלעת), 169 ק"ג לחם ודגנים, 82 ק"ג בשר ודגים ללא עצמות, 40 ק"ג תפוחי אדמה ועמילנים, 42 ק"ג סוכר, ממתקים ודבש, 198 ליטרים חלב ומוצריו ו-267 ביצים.

99% מאספקת הדגנים בישראל מקורם ביבוא וכך גם 90% מאספקת הדגים, 61% מאספקת הקטניות, הבוטנים והאגוזים ו-58% מאספקת בשר הבקר.

בחלקה היחסי של אנרגיה לתזונה שסופקה מדגנים ומוצריהם, חלה ירידה מ-48% ב-1950 ל-30% ב-2017. כאשר בחלקה היחסי של אנרגיה לתזונה שסופקה מבשר חלה עלייה מ-4% ב-1950 ל-10% ב-1980 ול-12% בשנת 2017.

נושאים קשורים:  ערך קלורי,  למ"ס,  תזונה בישראל,  חדשות
תגובות