במחקר חדש שנערך בישראל נמצאה השפעה חיובית לניתוח בריאטרי על פעילות בלוטת התריס. מתוצאות המחקר עלה כי ניתוחים בריאטריים לטיפול בהשמנת יתר ריפאו את תת פעילות בלוטת התריס ב-87%, ללא סימפטומים חזקים וללא טיפול תרופתי.
עוד בעניין דומה
במחקר שהתבצע לאחרונה על ידי ד״ר כרמיל עזרן, מנהלת מחלקת האיכות וממונה על רוקחות קלינית במרכז לטיפול במחלת ההשמנה בבית החולים הרצליה מדיקל סנטר, בשיתוף מנהל המרכז ד"ר דרור דיקר וחוקרים מהאוניברסיטה העברית ובן גוריון, התבררה השפעתו החיובית של ניתוח בריאטרי, שלא היתה ידוע קודם לכן, על פעילות בלוטת התריס. ממצאי המחקר פורסמו בכתב העת surgery of obesity and related diseases.
מחקר meta-analysis זה כלל 28 מחקרים קודמים ו-1,284 מטופלים ובו הוכח כי ניתוחים בריאטריים ריפאו את תת פעילות בלוטת התריס באחוזים גבוהים - 87%, באנשים הסובלים מ - Subclinical hypothyroidism-תת פעילות מעבדתית, ללא סימפטומים חזקים וללא טיפול תרופתי.
כמו כן, נמצא כי בניתוחים מסוג שרוול ומעקף (מעקף מלא וכן מעקף עם השקה בודדת - ״מיני מעקף״) אך לא בניתוח טבעת, ברוב המקרים היתה הפסקה של מתן התרופה לבלוטת התריס או ירידה משמעותית במינון הנדרש.
ד"ר עזרן הסבירה: "המחקר מציג יתרון נוסף לניתוח הבריאטרי שלא היינו מודעים אליו עד כה. אני מטפלת בהמון מטופלים שצפויים לעבור ניתוח ותמיד מסבירה אודות יתרונותיו על סוכרת, לחץ דם ושומנים בגוף ופחות על בלוטת התריס. מצד אחד מדובר ביתרון משמעותי ומצד שני זוהי נורת אזהרה, שכן צריך להיות במעקב רציף אחרי מטופלים אלה על מנת לא להביא לעודף טיפול על ידי מינון יתר. השיפור המשמעותי בפעילותה של בלוטת התריס לאחר הניתוח אינו מיידי ורואים אותו בעיקר לאחר 12 חודשים, ומכאן חשיבותו של המעקב".