במסגרת מחקר פרוספקטיבי רוחבי אשר ממצאיו פורסמו לאחרונה בכתב העת Obesity Surgery ביקשו החוקרים לבחון את ההבדלים בין תוצאי קיצור קיבה ומעקף קיבה. החוקרים השוו בין תוצאים שונים, ובכללם - שינויים בהרכב הגוף, הפרעות בשרירי השלד, הסיכון לסרקופניה וירידה בביצועים גופניים.
עוד בעניין דומה
המחקר הנוכחי כלל סך של 71 חולים אשר עברו ניתוח שרוול (Sleeve Gastrectomy – SG) או ניתוח מעקף קיבה (Roux-en-Y gastric (bypass – RYGB. שתי הקבוצות עברו בדיקות אנתרופומטריות, מעבדתיות, הערכת הרכב הגוף, בדיקה לנוכחות סרקופניה ובדיקה של ביצועים גופניים.
תוצאות המחקר הדגימו כי בהשוואה ל-SG לאחר RYGB התקבל אחוז גבוה יותר של ירידה במשקל ו-BMI נמוך יותר. שתי השיטות הניתוחיות הדגימו תוצאי סרקופניה וביצועים גופניים דומים על פי מדדי - Baumgartner index (7.9 ק"ג\מ"ר מול 7.3 ק"ג\מ"ר), FNIH (9.0 אל מול 3.0), חוזק אחיזת כף היד (27.3 ק"ג מול 25.2 ק"ג) ו-SPPB (9.5 אל מול 9.3). רמות הלפטין בקבוצת ה-SG היו גבוהות יותר מאשר בקבוצת ה-RYGB (14.2 נ"ג\מ"ל לעומת 8.0 נ"ג\מ"ל).
מתוצאות מחקר זה עולה כי ל-RYGB ול-SG יש שכיחות דומה של סרקופניה וביצועים גופניים בתר-ניתוחיים דומים. עם זאת, SG מאפשר שימור גדול יותר של מסת העצם והשריר וקשור לערכים גבוהים יותר של לפטין, דבר אשר עשוי לרמז על הגנה טובה יותר מפני סיבוכים פוסט-ניתוחיים ארוכי טווח.
מקור: