• יו"ר: פרופ' דרור דיקר
  • מזכירת החברה: ד"ר גבי ליברמן
  • גזברית: ד"ר בתיה קורנבוים
  • חברת ועד: פרופ' יעל לבנטל
  • חברת ועד: ד"ר עידית דותן
  • חברת ועד: ד"ר רקפת בכרך
  • חבר ועד: ד"ר דן אויירו
  • מזכירה: גב' חגית יוחננוף
חדשות

אפליקציה חדשה לתמיכה בחולים בריאטריים: כל המידע וחיסכון בזמן

care4today, אפליקציה למטופלים לפני ניתוח בריאטרי ולאחריו, מספקת מידע לחולים, מפשטת את הליווי הרפואי וחוסכת זמן | האפליקציה תושק בשבוע הבא בבית החולים המשפחה הקדושה בנצרת

השמנת יתר, שימוש באפליקציה. אילוסטרציה

היחידה והמרכז לכירורגיה לפרוסקופית ובריאטרית של בית החולים המשפחה הקדושה בנצרת תשיק בשבוע הבא (ג', 18.7) אפליקציה שמספקת מידע והדרכה למטופלים לפני ניתוח בריאטרי ולאחריו, בעברית ובערבית.

היישום של חברת ג'ונסון אנד ג'ונסון - care4today, מאפשרת לספקי שירותי בריאות לתמוך במטופלים במידע באמצעות סרטוני וידיאו ומידע כתוב.

כניסה לאפליקציה מובילה את הגולש שלב אחרי שלב החל משלב ההיכרות שבו מציגים את עצמם ואת היחידה אנשי הצוות, ד"ר נאסר סקרן, מנהל המחלקה הכירורגית של בית החולים המשפחה הקדושה, ד"ר חמוד מוחמד, מנהל היחידה והמרכז הבריאטרי ושאר חברי הצוות.

הגולש יכול ללמוד על הטיפולים המוצעים התרופתיים הניתוחיים; למי מתאים הניתוח והקריטריונים לקבלתו; איך להתכונן לניתוח; בדיקות מקדימות; איך ניגשים לוועדה הבריאטרית של משרד הבריאות ועוד. המידע מאורגן ומסודר משלב ההיכרות לשלב טרום הניתוח, הוועדה, יום הניתוח, אחרי הניתוח, תזונה ואפילו סעיף של "איני יודע מה לשאול". בשאלות הנפוצות עוסקים בסיכונים בהשמנת יתר, בשיטות הטיפול, הסברים על סוגי ניתוחים בריאטרים, היתרונות והחסרונות ועוד ועוד.

"יש באפליקציה תשובות לכל השאלות שמטופל יכול להעלות בדעתו", מסביר ד"ר מוחמד. "זה כל כך פחות מסורבל, כל האינפורמציה שאנו נוהגים לספק למטופלים במפגשה עברה לאפליקציה והחיסכון בזמן אדיר".

שנתיים עבודה יחסכו בעתיד זמן יקר

ד"ר מוחמד מספר כי העבודה על היישום החלה לפני כשנתיים וכי למיטב ידיעתו, המרכז בהנהלתו הוא ספק שירותי הבריאות היחיד בארץ שעושה שימוש באפליקציה כזו. "אנחנו נתנו את המידע הרפואי והצטלמנו לסרטונים והמערך הטכני שסיפקו מ'ג'ונסון אנד ג'ונסון' העלה את המידע".

כאמור, חברת ג'ונסון את ג'ונסון מספקת את הפלטפורמה והמטופלים יכולים לסרוק קוד כדי להיכנס לאפליקציה או למצוא אותה דרך חנות האפליקציות בטלפון שלהם.

"למעשה כל אחד יכול להוריד את האפליקציה וכשמכניסים את הקוד, במקרה שלנו הקוד הוא 007hf, מגיעים ליחידה שלנו. לאחר שנתיים של עבודה שבהם צילמנו וערכנו את כל החומרים שדרושים למי ששוקל ניתוח בריאטרי, עשינו פיילוט של חצי שנה עם כ-150 מטופלים, יהודים וערבים דוברי עברית".

המשובים שהתקבלו מהמטופלים היו מצוינים, מספר ד"ר מוחמד. "זה היה מדהים, המטופלים הגיעו אלינו כשהם מיודעים על כל האספקטים של ההליך, החל מהקריטריונים לקבלה לניתוח ועד לתיאור ההליך, היכרות עם המטפלים, המנתחים, העובדת הסוציאלית, התזונאית, האחיות ועוד, וכן מידע לגבי המשך המעקב וההתנהגות בסוף ההליך. המטופלים קראו את השאלות והתשובות הנפוצות שנמצאות באפליקציה וכך ידעו לדייק את השאלות שלהם". לדבריו, גם חבריו למחלקה מסכימים שהעברת המידע ליישום חסכה זמן רב לצוות. "האפליקציה מפשטת את המידע וכך הוא מונגש בצורה נהירה וקלה וזה יתרון עצום גם עבור מטופלים וגם עבורנו", הוא אומר.

לשאלה מהו פרופיל המטופלים שעשו שימוש באפליקציה הוא משיב שכשמדובר בצעירים, השימוש באפליקציה היה גורף. "לגבי מטופלים מבוגרים, בפיילוט השתמשו רק דוברי עברית יהודים וערבים, וראינו שהם מספיק טכנולוגיים לקבל את המידע דרך האפליקציה, אני מניח שייתכן שלאחר שנשיק את האפליקציה בערבית, יהיו מבוגרים שלא יוכלו להפיק ממנה את המידע ולהם נצטרך להנגיש את המידע בדרך המסורתית, כלומר בהסברים מילוליים במקום".

ד"ר מוחמד שהתמחה במרכז הרפואי סורוקה בלפרוסקופיה עבר השתלמות בת שנתיים בכירורגיה לפרסקופית וכירורגיה בריאטרית בקנדה. כשחזר ארצה, עבד במרכז הרפואי לגליל בנהריה. לפני קצת יותר משנתיים הזמינו ד"ר סקרן, מנהל המחלקה ב"המשפחה הקדושה" להצטרף להקמת היחידה לכירורגיה לפרוסקופית ובריאטרית ולעמוד בראשה.

בשנה שעברה ביצעה המחלקה כ-260 ניתוחים בריאטריים. עם תחילת הפיילוט ערכו מנהלי המחלקה הכירורגית הרצאות לרופאי משפחה יהודים וערבים בצפון ולדברי ד"ר מוחמד ההיענות היתה גדולה ורוב הרופאים שהשתתפו בהרצאות הורידו את האפליקציה.

המחלקה הכירורגית של בית החולים המשפחה הקדושה מזמינה את ציבור הרופאים להגיע לכנס ההשקה שייערך ב-18 ביולי, החל מהשעה 12:30.

נושאים קשורים:  ניתוחים בריאטריים,  בריאטרי,  בית החולים "המשפחה הקדושה" בנצרת,  ד"ר חמוד מוחמד,  אפליקציה,  care4today
תגובות