Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, boolean given in /home/doctorson/public_html/wp-content/plugins/doctorsonly/doctorsonly.php on line 252
Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, boolean given in /home/doctorson/public_html/wp-content/plugins/doctorsonly/doctorsonly.php on line 252
Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, boolean given in /home/doctorson/public_html/wp-content/plugins/doctorsonly/doctorsonly.php on line 252
Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, boolean given in /home/doctorson/public_html/wp-content/plugins/doctorsonly/doctorsonly.php on line 252
Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, boolean given in /home/doctorson/public_html/wp-content/plugins/doctorsonly/doctorsonly.php on line 252
במסגרת מחקר אשר ממצאיו פורסמו לאחרונה בכתב העת Obesity, ביקשו החוקרים (1) לבחון את ההשפעה של ירידה במשקל על רגישות כלל גופית וספציפית לרקמה לאינסולין, ועל תכולת והרכב השומן התוך-כבדי (intrahepatic lipid – IHL) ו-(2) לבחון את הקשר בין שינויים ברגישות לאינסולין עקב ירידה במשקל ותכולת IHL, באנשים עם עודף משקל או השמנת יתר.
עוד בעניין דומה
מחקר זה מהווה ניתוח משני של פרויקט SWEET האירופי, בו 50 מבוגרים (בגילאי 18-65 שנים) עם עודף משקל או השמנת יתר (BMI של 25 ק"ג/מ"ר ומעלה) עשו דיאטה דלת אנרגיה (low-energy diet - LED) למשך חודשיים. בדיקות (7-point oral glucose tolerance test) בוצעו בקו הבסיס ואחרי ביצוע LED, וכללו הרכב הגוף (לפי בדיקת DEX), תוכן והרכב IHL (לפי בדיקת MRS), רגישות לאינסולין - כלל גופית (מדד Matsuda), אינדקס רגישות לאינסולין בשרירים (muscle insulin sensitivity index - MISI) ומדד העמידות לאינסולין בכבד (hepatic insulin resistance index - HIRI). נקבע (בדיקת סבילות גלוקוז פומית דרך הפה).
תוצאות המחקר הדגימו כי דיאטת LED הביאה לירידה במשקל (p<0.001), ירידה אשר הייתה הובילה לעלייה באינדקס Matsuda, ירידה ב-HIRI (שניהם p < 0.001), אך ללא שינוי ב-MISIי(p = 0.260). ירידה במשקל הפחיתה את תכולת ה-IHL (ממוצע [סטיית תקן]: 3.9% [0.7] לעומת 1.6% [0.5%], p < 0.001) ואת אחוז חומצות השומן הרוויות בכבד (41.0% [1.5%] לעומת 36.6% [1.9], p = 0.039). התוכן המופחת של IHL נמצא קשור לשיפור ב-HIRIי(r = 0.402, p = 0.025).
מתוצאות מחקר זה עולה כי ירידה במשקל מפחיתה את תכולת IHL ואת אחוז חומצות השומן הרוויות בכבד. בקרב אנשים עם עודף משקל/ השמנת יתר נמצא, כי ירידה בתכולת ה-IHL נמצאת באסוציאציה לעליה ברגישות לאינסולין בכבד (הקשורה לירידה במשקל).
מקור: