מטרת החוקרים הייתה לבחון את היציבות של דירוגים בין-אישיים של רעב, שובע וצמא במשך 17 שבועות; החוקרים העריכו את הקשרים בין התחושות הללו, דפוסי האכילה וצריכת האנרגיה (EI - energy intake); כמו גם, הקשרים בין דירוגים ומאפיינים אישיים נבחרים (גיל, מגדר, BMI).
עוד בעניין דומה
תחושות תיאבון (AS - appetitve sensations) הן אותות המנחים התנהגויות אכילה. דווח על שונות בין-אישית בולטת לטווח קצר ב-AS, אך היציבות ארוכת הטווח של דירוגים בודדים וההשלכות התזונתיות שלהם אינן מאופיינות היטב.
המחקר התבצע במתכונת של מחקר תצפיתי בן 17 שבועות, במהלכו החוקרים אספו דירוגי תיאבון לפי שעה ונתוני צריכת תזונה מ-97 (90 משלימים, 7 משלימים חלקיים) מבוגרים בריאים בשבועות 1, 9 ו-17.
תוצאות המחקר הדגימו שהיו הבדלים בין-אישיים ניכרים ויציבים במשך 17 השבועות בתחושות הרעב r = 0.77 (p < 0.001)); מלאות (שבוע 1 לעומת שבוע 9 r = 0.74 (p < 0.001)); שבוע 1 לעומת שבוע 17, r = 0.71 (p < 0.001); שבוע 9 לעומת שבוע 17, r=0.81 (p<0.001); וצמא (שבוע 1 לעומת שבוע 9; r = 0.82 (p < 0.001; שבוע 1 לעומת שבוע 17, r = 0.81 (p < 0.001)); שבוע 9 לעומת שבוע 17, r=0.88 (p<0.001)). פונקציות מתאם צולב חשפו כי EI ודפוסי אכילה השפיעו חזק יותר על AS מאשר ההפך. עם זאת, ההשפעה האבסולוטית הייתה קטנה. אנליזה נוספת הצביעה גם על כך שיש קשרים חלשים בין AS ו-EI. לא נצפו השפעות חזקות של המאפיינים האישיים שנחקרו.
החוקרים הסיקו כי תחושות חריפות וכרוניות של רעב, מלאות וצמא הן יציבות יחסית בקרב אנשים אך משתנות במידה ניכרת בין אנשים. בנוסף, הנתונים הנוכחיים מצביעים על קשר גרוע בין AS לבין דפוסי תזונה או EI בתנאים של מאזן אנרגיה יציב יחסית.
מקור: